www.SEYA.gr

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

  
  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΥΑ: «Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ»

Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών, Θερμικών, Κλιματιστικών Έργων και Καυσίμων Αερίων Αθηνών και Περιχώρων                                                                              

Πανδώρου 22, Αθήνα – ΤΚ 11853, Τηλ. 210-3451025, 210-3422204  Φαξ:210-3451925     Website: www.seya.gremail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">info@seya.gr

 

                                                                                                             Αθήνα,  2/7/2021

Προς: ΔΣ ΕΥΔΑΠ

Κοινοποίηση: ΓΣΕΒΕΕ, ΟΒΣΑ, ΟΒΥΕ, ΚΛΑΔΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ»

  

Το ΔΣ του Συνδέσμου υδραυλικών της Αθήνας εκφράζει την αντίθεσή του στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ που προωθείται από  την κυβέρνηση, μέσω τροπολογίας που έφερε στη Βουλή το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Η ανάθεση σε ιδιώτη, της συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης της Αττικής αναγάγει το νερό σε εμπόρευμα, με μοναδικό στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Για το Σύνδεσμο Υδραυλικών της Αθήνας το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό, κι ως τέτοιο  πρέπει να παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο, στο πλαίσιο και των δύο σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι μέχρι τώρα επιλογές των κυβερνήσεων για συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είναι κατά βάση αντιλαϊκές πολιτικές που τις πληρώνει πανάκριβα ο ελληνικός λαός.

Με την εν λόγω τροπολογία, όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, «εκχωρούνται όλα τα αποθέματα του νερού, η λίμνη του Μόρνου, του Εύηνου, του Μαραθώνα, της Υλίκης και όλα τα διυλιστήρια της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες, μετατρέποντας το νερό σε αντικείμενο κερδοσκοπίας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένας ιδιώτης μετά από τρία χρόνια να διαχειρίζεται όλον αυτόν τον πλούτο και να μπορεί να ρυθμίζει και την τιμή του νερού καθώς θα πουλάει το νερό στην ΕΥΔΑΠ και σε άλλες εταιρείες. Οδηγούμαστε σε μία ακραία ιδιωτικοποίηση των υδάτων.

Με τη συγκεκριμένη πρακτική θα μετακινηθεί ένα τεράστιο κόστος στην ΕΥΔΑΠ η οποία θα αναγκασθεί να επιβαρύνει τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες.

Αναπόφευκτα  ένα μεγάλο μέρος αυτού του κόστους θα αναγκαστεί να μετακινηθεί στα τιμολόγια του νερού με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμολογίων του νερού στα επόμενα χρόνια».

 

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε:

§ «Άμεση απόσυρση της τροπολογίας. Καμιά συζήτηση για οποιοδήποτε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της ΕΥΔΑΠ.

§  Άμεση μείωση των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ. Καμιά διακοπή νερού για τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα, για τους ανέργους, για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

§  Άμεση μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Σταμάτημα της διαρκούς υποβάθμισης των υπηρεσιών της επιχείρησης. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις αυξημένες ανάγκες για ασφαλή ύδρευση του λαού της Αττικής».

 

 

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος                                                                                          Ο γενικός γραμματέας

Αθανάσιος Στρουμπούλης                                                                     Νικόλαος Γρίβας

Συνδεδεμένοι

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 3 επισκέπτες και κανένα μέλος